Lépjen be hozzánk, - tegyen egy lépést a természetért.

 

Az Erdei Öko-panzió csodálatos, vadregényes környezetben várja Vendégeit. A kivételes természeti adottságok ezek körültekintő megőrzésére köteleznek minket. Az épület felújításának és üzemeltetésének fő követelményeként ezért környezetbarát megoldások alkalmazását tűztük ki célul, melynek köszönhetően a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2009 évben cégünket találta a legjobbnak KKV kategóriában. Az egyesület azokat a vállalkozásokat díjazta melyek környezettudatossága gazdasági haszonnal járt a cég számára.

Környezetvédelmi beruházásaink előtt – 2008 júniusáig - a vendéglő használati melegvíz-igényét 7 db elavult villanybojler, a fűtését egy régi, fűtőolaj tüzelésű kazán biztosította. A beruházás előkészítése során a helyi adottságok és erőforrások figyelembevételére, a gazdaságos megvalósításra törekedtünk, aminek a biomassza tüzelés felelt meg a legjobban.

Az épület fűtésére korábban egy Carborobot F40 típusú kombinált, hazai tervezésű és gyártású biomassza kazánt választottunk, amely igen változatos tüzelőanyag típus elégetésére alkalmas: hasábfa, agripellet, faapríték, egyéb préselvények, (repce, napraforgó), és mezőgazdasági, élelmiszeripari hulladékok (dióhéj, meggymag, stb.) Jelenleg egy korszerű EDILKAMIN Atlanta 33kW-os pelletkazán biztosítja épületünk fűtését.

A melegvíz biztosítására napkollektoros központi használati melegvíz ellátó rendszert építettünk ki, melynek segítségével 7 db villanybojler eltávolítása vált lehetővé. Az 1000 literes használati melegvíz-tárolót három hőtermelő fűti: 8 db Thermosolar TS300 típusú napkollektor, a EDILKAMIN Atlanta kazán, valamint üzemzavar, vagy hosszabb nyári felhős idő esetére 2 db 2,2 kW-os elektromos futópatron.

2009-ben a 13 db elavult hűtőt 10 db energiatakarékos (A és A+ osztályú) berendezésre cseréltük, valamint ez év elején a hagyományos izzókat is lecseréltük energiatakarékos fényforrásokra. Működésünk kezdete óta környezetbarát, foszfátmentes tisztítószereket használunk.

További környezetvédelmi intézkedéseink a szelektív hulladékgyűjtés, környezetkímélő irodaszerek használata, illetve a dolgozók szemlélet formálása az energia- és anyagfelhasználással kapcsolatban.

Vissza az oldal tetejére